aladeriva

LABORATORI LÚDIC DE CREACIÓ VISUAL

EL VERITABLE VIATGE NO ÉS CERCAR NOVES TERRES SINÓ VEURE AMB NOUS ULLS

Marcel Proust

aladeriva és un laboratori de creació visual co-dirigit pels fotògrafs David del Campo i Neus Solà. Establert al singular territori fronterer de Portbou (Girona), proposa una mirada lúdica i creativa del territori a través de la fotografia, l’etnografia i el caminar.

Entenem el caminar en un sentit lúdic i relacional, com una eina capaç de convertir el territori en un lloc d’experiència que permet explorar i produir cartografies alternatives a les convencionals.

Lab Portbou

És un cicle de tallers format per tres blocs temàtics: territori, identitat i frontera. Plasmarem, a través d’una exploració visual i vivencial, una mirada particular sobre el territori de Portbou. Amb el material resultant elaborarem un fanzine i una exposició col·lectiva que es mostrarà al festival de fotografia i d’arts visuals FotoLimo, que té lloc a Portbou a finals de setembre.

Workshops

Col·laborem amb altres entitats, festivals, centres educatius i ajuntaments dissenyant tallers puntuals o regulars adaptats a altres territoris. Som un projecte d’esperit nòmada obert a l’exploració de qualsevol territori: des de paratges històrics, centres turístics, espais naturals i zones perifèriques a llocs aparentment banals com son els polígons industrials o els marges de les carreteres. Qualsevol territori, fins i tot el més quotidià, pot convertir-se en un lloc exòtic.

#2 Identitat

Ja us podeu inscriure a #2 Identitat de Lab Portbou!

La deriva ha deixat de ser una peregrinació solitària o col·lectiva en busca de territoris inexplorats per a passar a ser un dispositiu d’interacció a través del qual és possible parlar de territoris ja habitats. En aquest bloc posarem el focus al caminar i al perdre’ns, però també ens aturarem per trobar-nos amb l’altre per construir nous imaginaris, tot creant una constel·lació d’espais i relacions sobre el terreny.

Amb el material produït dissenyarem un fanzine i una exposició col·lectiva al festival transfronterer de fotografia i arts visuals FotoLimo que té lloc a finals de setembre de 2020.