aladeriva

LABORATORI LÚDIC DE CREACIÓ VISUAL

EL VERITABLE VIATGE NO ÉS CERCAR NOVES TERRES SINÓ VEURE AMB NOUS ULLS

Marcel Proust

aladeriva és un laboratori de creació visual co-dirigit pels fotògrafs David del Campo i Neus Solà. Establert al singular territori fronterer de Portbou (Girona), proposa una mirada lúdica i creativa del territori a través de la fotografia, l’etnografia i el caminar.

Entenem el caminar en un sentit lúdic i relacional, com una eina capaç de convertir el territori en un lloc d’experiència que permet explorar i produir cartografies alternatives a les convencionals.

Lab Portbou

S’acull sota l’estructura d’un cicle de tallers format per tres blocs temàtics: territori, identitat i frontera. A cada bloc, els participants plasmaran, a través d’una exploració visual i vivencial, una mirada particular sobre el territori de Portbou. Amb el material resultant s’elaborarà un fanzine col·lectiu i un cop finalitzat el cicle es farà una exposició col·lectiva dins el festival de fotografia i d’arts visuals FotoLimo, que té lloc a Portbou.

Workshops

Col·laborem amb altres entitats, festivals, instituts i ajuntaments dissenyant tallers puntuals o regulars adaptats a altres territoris. Som un projecte d’esperit nòmada i, per tant, obert a l’exploració de qualsevol territori: des de paratges històrics, centres turístics, perifèries i espais naturals a llocs aparentment banals com son els polígons industrials o els marges de les carreteres. Qualsevol territori, fins i tot el més quotidià, pot convertir-se en un lloc exòtic.

#2 Identitat

Mòdul ajornat fins a nou avis

 

Donades les restriccions de mobilitat a Barcelona i municipis de la seva àrea metropolitana anunciades per la Generalitat a causa de la Covid-19, ens veiem obligats a cancel·lar el segon mòdul de #LabPortbou

Estem immensament tristos de donar aquesta notícia però, donada la incertesa del moment, creiem que és la decisió més responsable. Quan torni la calma proposarem una nova data.

Ànims i cuideu-vos!