Festival Fotolimo

Fotolimo (landlimo, frontera en esperanto) és un festival transfronterer de fotografia i d’arts visuals que té com a fil conductor la frontera en el sentit més ampli del mot. El festival té lloc entre les localitats de Cerbère, Portbou i Colera durant la segona quinzena de Setembre.

Amb un històric de cinc edicions consecutives, l’objectiu del festival continua essent el de fomentar la creació artística, l’educació i la recerca entorn les múltiples manifestacions de la frontera, abordada des de camps tan diversos com les migracions, el gènere, el cos, les fractures socials o el paisatge des d’una mirada creativa i transformadora.

En aquest context, FotoLimo es presenta amb la particularitat de ser l’únic festival transfronterer de fotografia i d’arts visuals d’àmbit europeu que se celebra simultàniament en una doble localitat al voltant de la frontera franco-catalana.

A través de l’elaboració d’un programa interdisciplinari de qualitat gestionat per un equip humà amb una vocació social i artística, el festival integra exposicions, projeccions, conferències i tallers de la mà d’autors consagrats i emergents, oferint un espai de reflexió dirigit a tot tipus de públic amb l’objectiu de generar noves eines i perspectives per pensar la frontera com un espai de vincle i no de separació.

Des d’aladeriva coordinem la direcció artística i la producció de la part catalana del festival Fotolimo.