aladeriva

LABORATORI LÚDIC DE CREACIÓ VISUAL

EL VERITABLE VIATGE NO ÉS CERCAR NOVES TERRES SINÓ VEURE AMB NOUS ULLS

Marcel Proust

aladeriva és un laboratori de creació visual co-dirigit pels fotògrafs David del Campo i Neus Solà. Establert al singular territori fronterer de Portbou (Girona), proposa una mirada lúdica i creativa del territori a través de la fotografia, l’etnografia i el caminar.

Entenem el caminar en un sentit lúdic i relacional, com una eina capaç de convertir el territori en un lloc d’experiència que permet explorar i produir cartografies alternatives a les convencionals.

Lab Portbou

S’acull sota l’estructura d’un cicle de tallers format per tres blocs temàtics: territori, identitat i frontera. A cada bloc, els participants plasmaran, a través d’una exploració visual i vivencial, una mirada particular sobre el territori de Portbou. Amb el material resultant s’elaborarà un fanzine col·lectiu i un cop finalitzat el cicle es farà una exposició col·lectiva dins el festival de fotografia i d’arts visuals FotoLimo, que té lloc a Portbou.

Workshops

Col·laborem amb altres entitats, festivals, instituts i ajuntaments dissenyant tallers puntuals o regulars adaptats a altres territoris. Som un projecte d’esperit nòmada i, per tant, obert a l’exploració de qualsevol territori: des de paratges històrics, centres turístics, perifèries i espais naturals a llocs aparentment banals com son els polígons industrials o els marges de les carreteres. Qualsevol territori, fins i tot el més quotidià, pot convertir-se en un lloc exòtic.

Fotolimo

Fotolimo est un festival transfrontalier de photographie et d’arts visuels dont le thème principal est la frontière au sens le plus large du mot. Le festival se déroule entre les villes de Cerbère, Portbou et Colera durant la seconde quinzaine de septembre. L’objectif du festival est d’encourager la création artistique, l’éducation, et la recherche autour des multiples manifestations de la frontière, abordées dans des domaines aussi divers que les migrations, le genre, le corps, les fractures sociales ou le paysage, toujours dans une perspective créative et transformatrice.

#2 Identitat

17 et 18 octobre

 

La dérive a cessé d’être un pèlerinage solitaire ou collectif à la recherche de territoires inexplorés pour devenir un dispositif d’interaction à travers lequel il est possible de parler de territoires déjà habités. Dans ce bloc, nous nous concentrerons sur la marche et la perte, mais nous nous arrêterons également pour rencontrer d’autres personnes pour construire de nouveaux imaginaires, créant une constellation d’espaces et de relations sur le terrain.

Avec le matériel produit, nous concevrons un fanzine et une exposition collective qui seront présentés à la VI édition du festival transfrontalier de photographie et d’arts visuels FotoLimo à la fin du mois de septembre 2021.